RUTEN

Sinai Trail marts 2021

Kunne du godt tænke dig at få den ultimativt vildeste oplevelse i dit liv? En oplevelse, hvor du befinder dig i de mest fantastiske omgivelser, vil møde nye mennesker og etablere nye venskaber, blive udfordret og samtidig overskride dine egne grænser for at sætte nogle nye? Alt imens du gør en forskel for børns sikkerhed i Danmark? Så er Run for Charity helt sikkert noget for dig!

Den 21. marts 2021 starter turen til Sinai Trail som er Egyptens første langdistance vandrerute, der finder sted på Sinai-halvøen.

Truen arrangeres i samarbejde med Sinai Trail, og Run for Charity stiller med et hold på 20-25 deltagere som samler ind til Legeheltene.

Du vil opleve et fantastisk alsidigt terræn og landskab imens du tilbagelægger 232.199 skridt og 4.674 højdemeter på den ca. 150 kilometer lange rute. Dette inkluderer en tur igennem ”The Coloured Canyon” et af Sinais naturlige vidundere, igennem lange wadier, over kløfter, forbi beduinlandsbyer og de historiske Nawami gravsteder, igennem ørken og op over den lille Jebel Makhroom bjergtinde.

Turen starter ved Ras Shetan og ender ved Wadi Kiri som ligger på vestsiden af Sinai-halvøen.

Skal du med? Send din ansøgning her

Ruten:

Nedenfor kan du se ruten markeret med gule prikker:

SinaiTrailMap2018 Thru Hike October

Etapperne:

Alle distancer på etapperne i Sinai Trail kan du se nedenfor.

 

Dag 1

marts Ankomst i Egypten. Transfer til Ras Shetan  

Dag 2

marts Tranfer fra Ras Shetan til Wadi Malha hvor turen begynder.
Hike fra Wadi Malha til Seil el Abrag
25 km

Dag 3

marts Seil el Abrag til Melheis Oasis 25 km

Dag 4

marts Melheis Oasis til Ein Hudera 25 km

Dag 5

marts Ein Hudera til Wadi Kiri 25 km

Dag 6

marts Wadi Kiri to Wadi Matura 25 km

Dag 7

marts Wadi Matura til El Fara
Transfer væk fra Trail-ruten og ind til Dahab
15 km

Dag 8

marts Fridag i Dahab og hjemrejse til København om aftenen.  

 

For en mere detaljeret beskrivelse af ruten, tryk her.
Bemærk at siden er på Engelsk. 

Risikovurdering for Sinai oktober 2019:

Område: Sydlige Sinai

Der er ikke nogle direkte trusler mod turister i det sydlige Sinai område. Største trussel er ” wrong place at the wrong time”. Det anbefales at ophold nær politi og militær foranstaltninger begrænses til et absolut minimum da tidligere erfaringer har vist at netop disse bygninger kan være mål for et evt. angreb. Selv om demonstrationer ikke er hverdags kost, så ambefales man at undgå større pludselig opstået forsamlinger da disse kan udvikle sig voldeligt. Lommetyveri samt småkriminalitet kan ske og ofte på større forsamlingspladser. Det anbefales at holde lav profil og ikke ”flashe” værdier, der helt automatisk tiltrækker de kriminelle. Det anbefales at bære værdier inde under sit tøj og ikke synligt ud på tøj eller i rygsæk. Vigtig regel i området er at man ikke yder modstand hvis man bliver bestjålet – årsagen er at der er meget hårde straffe for tyveri så tyvene vil gøre alt for ikke at blive fanget og anholdt. Undgå gerne at optræde alt for udfordrende – mest kvinder – da dette kan afføde både politisk og regiøs vrede. Følg de lokale anvisninger for hvordan man bør gå klædt i de respektive områder. Alkohol indtages kun på særlig aftalte steder / hoteller / restauranter – husk at det er et høj muslimsk land, hvor alkohol dybest set er forbudt.

I selv ørken området anses det ikke for at være farligt at opholde sig. Der er i øjeblikke 24 forskellige stammer, der deler både nord og syd Sinai området. I den sydlige den af Sinai bevæger ”The Sinai Trail” sig igennem 4 af disse stamme områder. Tonen og samarbejdet mellem stammerne er godt og netop The Sinai Trail er en af de medvirkende årsager til fred mellem stammerne. Største trussel i ørken er at man opholder sig for længe i solen uden væske.

Børneulykkesfonden anbefaler at man på alle ture opretter sig på den såkaldte ”Danskerliste” hvilket sker via Udenrigsministeriets (UM) hjemmeside eller via UM’s rejse app: ”Rejseklar”. Andre rejse app kan med fordel bruges for at skabe tryghed i et lokal område eks. Rejse app’n ”My Safe Travel”.